Брой мнения : 116 Join date : 06.06.2011 Age : 27 Местожителство : -
Заглавие: Улица Монтенаполеоне - миланското преживяване Пет Юни 17, 2011 3:54 pm
Задължително място за шопахолици (пристрастени към пазаруването), несравнимата улица „Монтенаполеоне“ и нейните разклонения са в сърцето на единствения по рода си участък в света (с площ около 4 декара) за търговия на дребно с най-модни стоки.
Сиана Дийн Admin
Заглавие: Re: Улица Монтенаполеоне - миланското преживяване Пон Юни 20, 2011 7:40 pm
Имах нужда да подновя гардероба си и реших, че най-доброто място за тази цел е Монтенаполеоне. Взех повечко пари, защото знаех, че магазините и дрехите са моята страст и нямаше да се спра преди да съм изкупила всичко. Отидох до първия магазин за дрехи. Избрах си няколко блузи и една рокля и бързо излязох. По същия начин постъпих със още около 20 магазина и накрая бах претрупана с чанти и пакети. Тъкмо излизах от поредния магазин, решила вече да спирам, когато се блъснах в нещо, или по точно някой. Ядосах се, което повече се дължеше на върколашката ми същност и ядно погледнах виновникът. Беше мъж на около 20 с черна щръкнала коса и най-изумителните сини очи, които някога съм виждала. Стоях загледана няколко минути, докато не забравих, че всъщност бях ядосана. Гнева отново се надигна в мен и сърдито му казах: -Внимавай къде ходиш. Видя ли какво направи?-с театрален жест показах купчината дрехи на тротоара. Заех се да ги събирам, защото тези очи само ме разконцентрираха.
Jacob Storm
Брой мнения : 39 Join date : 17.06.2011
Заглавие: Re: Улица Монтенаполеоне - миланското преживяване Пон Юни 20, 2011 7:47 pm
-О, много съжалявам, госпожице. Вината е моя. Нека Ви помогна. - казах виновно и започнах да събирам разпилените наоколо дрехи. -По това, което виждам, съм склонен да твърдя, че сте запалена по шопинга и модата. Или бъркам? - попитах плахо прибирайки и поредната дреха и се изправих. Погледнах погледа на момичето и казах набързо: -Съжалявам, но имам навика да правя изводи за хората, наблюдавайки ги. - казах и изчервявайки се, се засмях. -Накъде сте? Мога да Ви помогна... или да наема тир за покупките Ви. - попитах и бързо допълних: -Ако искате, разбира се. - отново се усмихнах и се загледах в прекрасното лице на момичето, изпитвайки някакво странно чувство, което ме накара да се изчервя още повече.
Сиана Дийн Admin
Заглавие: Re: Улица Монтенаполеоне - миланското преживяване Пон Юни 20, 2011 7:52 pm
Беше мил, но нямаше отново да се заблуждавам по тази същност. Знаех, че мъжете са коварни и подли и използват жените като марионетки. Кимнах му безразлично. Взех половината от чантите, по мое настояване, а останалите останаха при...не му знаех името. -Как се казваш?-попитах съвсем простичко. След това зареях поглед напред, защото тези сини очи ме изгаряха. Изпитвах някакво странно чувство, което не можех да си обясня. Събрах смелост и го погледнах. Беше красив, не, беше направо невероятен, мъжа мечта, и дълго време не откъсвах очи от неговите. Леко прокашляне ме изтръгна от унеса. Наведох смутено глава и забързах крачка.
Jacob Storm
Заглавие: Re: Улица Монтенаполеоне - миланското преживяване Пон Юни 20, 2011 8:08 pm
-Аз съм Джейкъб... Джейкъб Сторм. А вие? - попитах, настигайки момичето. -Не съм чак толкова страшен, че да се налага да бягате от мен. - казах аз и се засмях. Боже, не знаех какво ми ставаше. Имах чувството, че говоря с някой, с който се познавам от години. -Впрочем, Вие с какво се занимавате? Работите ли? - изстрелях въпросите един след друг и виновно и очаквателно наведох глава, чакайки отговорите. "Кажи й!", "Мълчи си!" - започнаха да се борят разума и сърцето ми, но игнорирах и двете и продължих да вървя заедно с момичето.
Сиана Дийн Admin
Заглавие: Re: Улица Монтенаполеоне - миланското преживяване Пон Юни 20, 2011 8:14 pm
"Джейкъб"-това име ми се струваше познато, но не можех да се сетя откъде. Отново забързах крачка и скоро мъжа свикна с темпото ми. -Аз съм моден дизайнер. Ако знаеш въобще какво е това? Може би с това го нараних и беше прекалено грубо, но цял живот бях свикнала с мисълта, че мъжете са подли същества.А и тази оя тайна правеше нещата още по-сложни. Посегнах към покупките, които той държеше и се опитах да ги хвана. -Мисля да се прибирам. Ще може ли да ми ги дадете?-попитах, защото той ги стискаше силно и нямаше намерение да ги пусне. Когато ме погледна червенина обля лицето ми, незнайно защо, и се ядосах на себе си. -Благодаря за помощта. Довиждане. Врътнах се и понечих са пресека улицата. Беше валяло и маше кални локви. Една кола мина и ме опръска с вода и кал и съсипа цялата ми рокля. Извиках ужасено и телефонът ми падна. Бях страшно ядосана и се развиках: -Какво направи?!?Роклята ми , за Бога!!!! Не ми пукаше толкова за телефона, колкото за скъпата рокля.
Jacob Storm
Заглавие: Re: Улица Монтенаполеоне - миланското преживяване Пон Юни 20, 2011 8:21 pm
-Оу, това е кофти. Толкова изящна рокля - съсипана. - казах аз и се приближих до момичето. Извадих кърпичка и й я подадох: -Това трябва да Ви свърши работа, госпожице...хм, така и не ми казахте името си. - казах аз и усмихвайки се, й подадох кърпичката. Наведох се и взех телефона: -Жалко. Моделът е добър. Дано картата е невредима, защото ще е лошо ако загубиш запазените номера. - казах аз и усмихвайки се, подадох картата на непознатата, но без да исках я настъпих: -Оу, съжалявам. Много съм недодялан, но такива са си мъжете. - заключих горд от себе си и се засмях. -Наистина съжалявам. За роклята и за обувките, които съсипах.... Мога ли да се реванширам с нещо? - попитах аз и погледнах часовника си: -Време за обяд е. - оповестих аз и казах: -Бихте ли искала да ме придружите за един обяд?
Сиана Дийн Admin
Заглавие: Re: Улица Монтенаполеоне - миланското преживяване Пон Юни 20, 2011 8:26 pm
Когато ме настъпи ми идеше да му ударя едни шамар, но любезното му извинение плюс цялото му добро държание ме възпря и неволно се усмихнах. За първи път днес. За първи път от толкова време. Свалих обувките си и ги взех в ръка. -Сиана. Името ми е Сиана Дийн.Приятно ми е. Май вече официално се запознахме. Предложението му за обяд ме изненада и преди да се усетя се чух да казвам: -Да, с удоволствие. Този мъж ми действаше странно. караше ме да се смея, да гледам на живота по по-оптимистичен начин. Тръгнахме по мокрите улици. Краката ми подгизнаха и не можех да въпрвя. Седнах на ръба на тротоара и жално рекох: -Ти върви. Не мога да вървя повече. Краката ми измръзнаха.
Jacob Storm
Заглавие: Re: Улица Монтенаполеоне - миланското преживяване Пон Юни 20, 2011 8:32 pm
-Тогава ще те нося на гръб, Сиана. Не бих си позволил да пропусна обяда с теб. - казах аз и приклекнах, предлагайки й да я нося. След миг усетих краката й около кръста си и брадичката, подпряна на рамото ми. -След миг ще сме пред ресторанта. - казах аз и продължих да вървя по мократа, широка улица. -Хей, как е там горе? - попитах аз и се засмях. - смехът ми се разнесе из празното пространство, а глуповатото ми изражение озари лицето ми. Гласчетата отново заговориха и този път не издържах. Сърцето победи и аз заговорих: -Си, мога да те наричам така, нали? - попитах аз и продължих - Като стигнем в ресторанта искам да ти споделя нещо за себе си. - казах аз и понамалх темпото. -Може да те ужаси това, което ще чуеш, но съм сигурен и искам да го знаеш. Нищо, че те познавам от хмм, 10 минути. - казах аз и погледнах часовника си.
Сиана Дийн Admin
Заглавие: Re: Улица Монтенаполеоне - миланското преживяване Вто Юни 21, 2011 6:43 pm
Джейкъб ме хвана през кръста и ме вдигна. Искаше ми се да изкрещя и да му дам добър урок, но нежния му глас ме сепна: -Си, мога да те наричам така, нали? - Като стигнем в ресторанта искам да ти споделя нещо за себе си. Не знаех какво иска да ми споделя, но бях любопитна. Всъщност и аз имах тайна, но беше рано да му я споделям. Чувствах го близък, но не достатъчно. Караше ме да изпитвам чувства, които не можех да определя. Бях в пълна неизвестност. След няколко минути мълчание казах: -Джейкъб-изрекох името му меко-роклята ми е съсипана. Как искаш да отида така на ресторант?-направих смешна страдалческа физиономия, която разсмя и двама ни. -Но наистина трябва да се преоблека.Ако искаш можем да минем през нас. Живея съвсем наблизо-разсмях се вътрешно, защото не живеех никак близко.
Sponsored content
Заглавие: Re: Улица Монтенаполеоне - миланското преживяване